Sigert?

Over mij
Een dertiger uit Opwijk met roots in Gent en Antwerpen. Ik ben audio post producer bij dpg media en werk daar voor de vtm familie van zenders. Daarnaast geef ik advies en werk ik concrete oplossingen uit voor wie problemen heeft met akoestiek.

De impact van akoestiek
Akoestiek draait om luisteren. We horen met onze oren, maar we luisteren met ons brein. Door met onze oren in afgesloten ruimtes te kruipen, maken we het ons brein moeilijk. Omdat we niet altijd kunnen kiezen in welke ruimtes we leven of werken, is het belangrijk om die ruimtes akoestisch te optimaliseren naar hun functie. Elke ruimte biedt specifieke uitdagingen, maar de aanpassingen zijn altijd hoorbaar op het eindresultaat.

Van kleine ruimtes…
Lang geleden, toen sommige dieren nog spraken, huurde een bevriende jazzmuzikant een klein rijhuisje met achterin een werkkamer. Hij kloeg over de slechte klank en vroeg me terloops of ik daar meer over wist. “Jij studeert voor muziekproducer. Jij kent vast veel van muziekstudio’s. Kan jij mijn studiekamer verbeteren zonder de kamer kleiner te maken of ingrijpende verbouwingen te doen?”

… naar grote projecten
In 2008 ontwierp en bouwde ik de opnamestudio voor de Gentse radiozender urgent.fm. De enige beschikbare informatie was de kennis van ingenieurs en architecten. Specialisten met een grote kennis van fysica, maar zonder voeling met muziek of klankproductie. Ik verdiepte me in deze materie en destilleerde de juiste informatie om toe te passen binnen mijn werkterrein.

Klinkt het goed?
Heeft u zelf een repetitieruimte in de stad die voor overlast zorgt? Opnames in een thuisstudio die niet klinken zoals het hoort? Of een restaurant waar het geluid van een volle zaal oorverdovend is en de obers te vaak een verkeerde bestelling opnemen?
Geef een seintje en we bekijken het samen.