KUNST & KUNSTONDERWIJS

Kunst is spel. Als potentieel kunstliefhebber leer je eerst het spel kennen; in je familie of vriendenkring, school of buurtorganisatie, concertzaal of vrij podium. Als aspirant kunstenaar ontdek je de eerste technieken en basisknepen van het vak; in een lokale vereniging, een atelier of academie uit de buurt. Wie zich geroepen voelt gaat voor meesterschap; aan een hogeschool, kunstacademie, conservatorium of universiteit. Niet langer enkel om het spel te spelen, maar wie weet ooit het spel te veranderen. om zelf je stempel te drukken op wat kunst kan zijn.

Wij spreken uit eigen ervaring. Van de eerste stappen als beginner tot in het professionele veld.

Al van kinds af zijn we zelf leerling en dus eindgebruiker geweest van onze Vlaamse kunstinfrastructuur. In de lokale academie, in het KSO, in het hoger voltijds kunstonderwijs en ook in het werkveld als professioneel uitvoerend kunstenaar. Recent zelfs nog als leerling in het kunstonderwijs voor volwassenen.

We weten uit eerste hand hoe divers de behoeftes zijn. Eenzelfde lokaal kan de ene dag ingevuld worden met woordkunst-drama, de andere dag voor samenspel in klassiek, jazz of pop. De ene maand een magazijn, de volgende een blackbox voor productierepetities. Wie zelf niet thuis is in de praktijk, is bij voorbaat bijna gedoemd om kostelijke ontwerpfouten te maken. Prijzige vergissingen die een prachtig project onbruikbaar kunnen maken, terwijl het voor de eindgebruiker vaak om absolute evidenties gaat.

Infrastructuur ten dienste van de kunstenaar

In het kunst leerproces wil akoestiek vooral communicatie mogelijk maken tussen leerlingen en begeleiders. Functioneel, met behoud van de artistieke ruimte, zonder afbreuk te doen aan emotie of sfeer. Daarnaast zijn er de publieksruimtes, waar toonmomenten kunnen doorgaan. polyvalente ruimtes met variabel gebruik en wisselende bezetting.

In het professioneel circuit staan kunstenaar, kunstwerk en publiek centraal. Samen met de gehele omkadering en infrastructuur wil akoestiek vooral de intentie van het kunstwerk versterken. De ruimte heeft een basisinstallatie, aangevuld met projectspecifiek licht en klankmateriaal. Ook wisselende behoeften kunnen perfect worden voorzien.

Ben je toe aan een artistieke omgeving zonder beperkingen?

Nodig ons uit in jouw ruimte, zaal of atelier. Met onze gezamenlijke creativiteit vinden we vast een oplossing.