THUIS

Je droomhuis verdient een droomklank. Moderne trends in interieur en architectuur maken gretig gebruik van open ruimte, hoge plafonds, glas staal en pleisterwerk. De combinatie met een minimalistisch, strak inrichting creëert een klankkast waar elk geluid, hoe klein ook, wordt uitvergroot en versterkt. Vaak zijn architecten en interieurspecialisten zelf niet diep onderlegd in akoestiek. Bespreek je plannen daarom met een expert geluid en geef je droominterieur ook een droomklank. En die is prima te combineren met elke interieurwens.

Hoe klinkt jouw droominterieur?

Droom je van een villa, rijtjeshuis, woonboot of tiny house? Een nieuwe zetel, een andere indeling of een mix van woonstijlen? Industrieel, Scandinavisch of lekker veel kleur? De ene dag een grote gezellige bende, de andere een rustig avondje alleen. Hoe ziet jouw ideale thuis eruit? Je ziet het vast al helemaal voor je. Het plaatje is compleet. Maar klinkt het plaatje ook zoals gedacht? Familiefeestjes zijn leuk, maar best vermoeiend. Iedereen leek te roepen, maar toch konden ze elkaar amper verstaan. En die rustige avond waar je zo naar had uitgekeken? Het leek wel of de buren vlak naast je in de zetel zaten.

Geen lawaai, maar klank

Moderne trends in interieur en architectuur maken gretig gebruik van open ruimtes, hoge plafonds en grote strakke wanden. Lievelingsmaterialen bij uitstek zijn pleisterwerk, glas, staal en beton. Het interieur is liefst warm in kleurgebruik, maar wel minimalistisch en clean in meubilair. Deze bouwstijl kampt typisch met lange nagalm en echo. Een nagalm is de tijd die nodig is voor een geluid helemaal ‘uitsterft’. In de open lucht is dat bijna onmiddellijk. Binnenskamers kan dat al snel oplopen tot een of meerdere seconden.

Galm en echo maken alle geluid luider én minder duidelijk. Eigen gesprekken zijn moeilijker verstaanbaar. We zeggen dan dat de ‘spraakverstaanbaarheid’ niet goed is. Andere mensen en omgevingsgeluiden worden ook sneller als storend ervaren. We zeggen dan dat de ‘luidheid’ van de omgeving erg hoog is. De meest innovatieve interieurarchitecten verwerken geuidsabsorberende materialen in hun ontwerp. Dit verlaagt de nagalmtijd, verbetert de spraakverstaanbaarheid en verlaagt de luidheid van lawaai voor àlle huisgenoten.

Geen stilte, maar rust

Investeren in akoestiek is investeren in levenskwaliteit. Voor jezelf en je gezin. Tientallen kleine, dagelijkse ergernissen zo opgelost met één enkele ingreep. Zo wordt thuiswerk en thuisonderwijs echt aangenaam.

Klaar voor de volgende stap in rust en huiselijkheid?

Geef ons een seintje. Samen zoeken we een oplossing die werkt én bij het interieur van je dromen past.